Sagardo ikastaroa: Aholkuak, zaporeak eta dastaketa ugari

IMG_1157

Joan den larunbatean, hilak 24, Guillermo Castaños enologoarekin Sagardoaren ekoizpena eta dastaketa ikastaroa egin genuen. 09:00ak pasatxo hasi ginen lehenengo azalpenekin eta 14:30ak aldera bukatu genuen, partaide guztien sagardoak dastatuta.

Enologoak, sagardoaren ekoizpenean kontuan hartu beharreko pausoak eta xehetasunak azaldu zituen. Aipatutakoaren artean, hona hemen lapurpena:

  • Sagar motak, sagarraren heltzeak eta bilketak zaporean duen garrantzia.
  • Sagardoa egiteko tresneria, materialak, garbiketa.
  • Prozesuan zaindu beharreko parametroak:
    • Tenperatura: 14-17ºC artekoa egokiena
    • pH-a: 3.5 eta 4 artekoa egokiena
  • Sagardoa dastatzean kontuan hartu beharrekoak: Txinparta, kolorea, gorputza,…

Partaideek galderak egiteko aukera izan zuten, baita beraien sagardoa dastatu ondoren hobetzeko neurriak identifikatzeko ere.

DSCN2937 Enologoa sagarraren gakoak azaltzen Dastaketaren hasiera IMG_1156  IMG_1158

Advertisements

Utzi erantzun bat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Aldatu )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Aldatu )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Aldatu )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Aldatu )

Connecting to %s